Tandådalen och Hundfjället
 

Tandådalen ligger mitt i fjällvärlden, 17 km upp på fjället från Sälens by, omgivet runt om av kalfjäll. Tandådalen/ Hundfjället är Sälens häftigaste skidområde med 36 liftar och 56 nedfarter och med en snögaranti från 15 november till 1 maj . Med Utmärkt längdskidåkning, gångavstånd till Fjällis afterski, restauranger, piano-bar, natt-club, äventyrsbad, Fjällkyrkan, och köpcentrum är Tandådalen ett givet val.

I Tandådalen är backarna lite tuffare och pulsen lite snabbare.  Förbindelseliften till Hundfjället (liftkortet gäller även där) gör Tandådalen till ett bra alternativ för dig som vill ha en skidsemester med variation. I Tandådalen har även barnen sitt eget Fjälldorado med barnanpassade liftar och backar.

Hundfjället är en klassisk skidanläggning med varierande skidåkning för hela familjen. Här finns det backar i alla väderstreck för alla typer av åkare. För de yngre är skogsåkningen i Trollskogen ett spännande äventyr. För den medelgoda skidåkaren finns det flera långa, lagom branta backar att välja på. För dig som vill ha en riktig utmaning väntar Väggen och brant skogsskidåkning.

Nedan finner du pistkartor för Tandådalen och Hundfjället. Klicka på respektive bild för stor bild.
 
 

Liftar och nedfarter
Antal nedfarter:  56 st.
Antal liftar:  36 st.
Nedfarter med kanonsnö:  21 st.
Upplysta nedfarter:  10 st.
 Gröna pister:   9 st.
 Blåa pister:     15 st.
 Röda pister:   13 st.
 Svarta pister:  15 st.

 
Andra rekreationsområden
Snowboardområden:  5 st.
Barnområden:  4 st.
Off-pist:  2 st.

 
Längdspår
Upplysta längdspår:  5 km
Längdspår:  18 km

 
Restauranger
Restauranger:  13 st.
Snabbmat:  3 st.
Pubbar/barer:  5 st.

 
Övrigt
Skiduthyrning:  Ja
Snökanoner:  Ja
Skidskola:  Ja